У Мексиці вбили головного редактора новинного сайту Tu Voz

Дата: 05 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

У мексиканському місті Ґуанахуато, вбили журналіста Ернесто Мендеса, який працював головним редактором новинного сайту Tu Voz. Раніше чоловік отримував погрози.

Про це повідомив губернатор Ґуанахуато Дієго Родрігес Вальєхо.

Напад на Мендеса скоїли у районі Сан-Луїс-де-ла-Пас, коли він перебував у компанії чотирьох інших чоловіків. Усі, окрім одного чоловіка, який отримав тяжкі поранення, загинули. За даними міжнародної правозахисної організації Article 19, злочин скоїли, коли озброєні спецпризначенці увірвалися в бар, що належить родині Мендес. Раніше журналісту погрожували.

На цей час невідомо, чи був напад пов’язаний із журналістською роботою Мендеса, його роллю як представника місцевого бізнесу в плануванні майбутнього ярмарку чи з чимось іншим.

Представники Article 19 закликали уряд запропонувати захист колегам і родичам Мендеса.

Ернесто Мендес став 13-м медійником, загиблим у Мексиці цього року, принаймні 9 із них були вбиті через свою професійну діяльність. Відповідно до звіту правозахисників з Article 19, насильство проти працівників ЗМІ в країні різко зросло за час Андреса Мануеля Лопеса Обрадора, який зараз обіймає посаду президента Мексики.

Нагадаємо, 29 червня в місті Сьюдад-Вікторія – столиці штату Тамауліпас на північному сході Мексики – у власному помешканні застрелили журналіста місцевої газети Expreso. Поранення також отримала його донька, яка під час нападу перебувала поряд.

Фото обкладинки:  latestusnewshub.com

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter