У Маріуполі окупанти за допомогою колаборантів хочуть запустити новий телеканал – ЗМІ

Дата: 13 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У Маріуполі за допомогою колаборантів планують запустити телеканал “Новий Маріуполь”.

Про це пише сайт 0629.com.ua з посиланням на колишнього українського журналіста Андрія Кіора, який зараз очолює так званий пресцентр міської окупаційної адміністрації.

Джерело: скриншот з відео радника міського голови Маріуполя Петра Андрющенка

Кіор зараз шукає людей, які могли б допомогти йому із запуском каналу; відомо, що на пропозицію погодився оператор та режисер телеканалу ТВ-7 Артем Дробот, пише видання.

Водночас, за даними 0629.com.ua, окупантів підтримали режисер монтажу Ілля Оверчук та оператор “Сигма-ТВ” Віктор Зубенко.

Погодився працювати на росіян Микола Лісогор: чоловік називає себе журналістом, але під час окупації Маріуполя 2014 року співпрацював з бойовиками та проголошував себе “міністром ЖКГ”.

Також, за даними сайту, на бік окупантів перейшла Ірина Притикіна, яка до повномасштабного вторгнення писала для видань “Приазовський робочий”, “Азовський машинобудівник”, була фрилансеркою на сайті 0629.com.ua, працювала в пресслужбі міськради.

Долучився до команди колаборантів редактор Маріупольської служби новин телеканалу МТВ Олександр Бузулук

Разом з Кіором працює Олексій Лиманський. За словами журналіста Андрія Василенка, чоловік впродовж багатьох років “намагався стати кореспондентом маріупольських ЗМІ, але ніде надовго не затримувався через профнепридатність”.

За даними 0629.com.ua, газету “Приазовський робочий” робить у Маріуполі редактор газети “Донецк вечерний” Олександр Дмитрієвський. Тобто справжній “Приазовский рабочий” працює онлайн із переадресацією на інформаційний канал телекомпанії “Донбас 24”, а газету з аналогічним логотипом та назвою в Маріуполі випускають колаборанти.

У місті також працюють колишні оператори донецького телеканалу “Футбол”, пишуть журналісти.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що три мелітопольських журналісти погодилися на співпрацю з окупантами, також співпрацює з росіянами головред бердянської газети “Город”.

Крім того, у Херсоні журналіст, член Національної спілки журналістів Олег Грушко через сайт “Надднепрянка” після російської окупації міста почав поширювати ворожу пропаганду.

За українськими законами за співпрацю з окупантами можна отримати покарання до 15 років з конфіскацією.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного російського вторгнення парламент уже двічі вносив зміни до Кримінального кодексу й посилив відповідальність за колабораціонізм та пособництво Росії. Відтепер за колабораційну діяльність можна отримати: 

  • позбавлення права обіймати певні посади або вести певну діяльність на строк від 10 до 15 років;
  • виправні роботи на строк до двох років;
  • арешт на строк до шести місяців;
  • штраф до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • позбавлення волі на строк до 15 років;
  • довічне позбавлення волі.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter