У Мелітополі та Бердянську кілька журналістів погодилися на співпрацю з російськими окупантами

Дата: 11 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Три мелітопольських журналісти погодилися на співпрацю з окупантами, також співпрацює з росіянами головред бердянської газети “Город”.

Про це повідомляється на сайті Запорізького осередку Національної спілки журналістів України.

Джерело: Запорізька організація НСЖУ

Повідомляється, що колаборанти з Мелітополя Олеся Грусньова, Денис Дорофєєв і Дмитро Перевєрзєв раніше працювали в ТРК “МТВ-плюс”. ЗМІ належало колишньому нардепу від ОПЗЖ, нині депутату Запорізької облради, якого окупанти призначили “губернатором військово-цивільної адміністрації” Запорізької області, колаборанту Євгену Балицькому.

Вони працюють під керівництвом ще одного колаборанта, керівника ТРК “МТВ-плюс” Олега Шостака, який, за даними журналістів, відповідає за агітаційно-масовий напрям.

У Бердянську на співпрацю з ворогом погодився редактор місцевої газети “Город” Павло Іщук. У призначеній окупантами “адміністрації Бердянська” він є “заступником мера” з питань зовнішньої та внутрішньої політики й масових комунікацій.

За даними Запорізького центру розслідувань, 2013 року Іщук був призначений прессекретарем міського голови Олексія Бакая та керівником пресслужби виконкому Бердянської міськради. Зараз чоловік активно поповнює новинами з окупованого Бердянська свою сторінці сторінку у фейсбуку.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного російського вторгнення парламент уже двічі вносив зміни до Кримінального кодексу й посилив відповідальність за колабораціонізм та пособництво Росії. Відтепер за колабораційну діяльність можна отримати: 

  • позбавлення права обіймати певні посади або вести певну діяльність на строк від 10 до 15 років;
  • виправні роботи на строк до двох років;
  • арешт на строк до шести місяців;
  • штраф до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • позбавлення волі на строк до 15 років;
  • довічне позбавлення волі.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter