У Херсоні журналіст Олег Грушко пішов на співпрацю з окупантами

Дата: 20 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У Херсоні журналіст, член Національної спілки журналістів Олег Грушко через сайт “Надднепрянка” після російської окупації міста почав поширювати ворожу пропаганду.

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Олег Грушко. Джерело: ІМІ

Так, 9 травня Грушко знімав заходи, які окупанти влаштували в парку Слави, його репортаж “Безсмертний полк у Херсоні” був оприлюднений того ж дня.

За даними представника ІМІ в Херсоні, Грушко вів цей сайт задовго до повномасштабного вторгнення РФ в Україну, ще тоді ресурс відзначався антиукраїнською риторикою, публікував проросійські фейки та наративи.

За даними Руху ЧЕСНО у січні 2021 року медійник розповсюджував у залі Херсонської міськради пропагандистські листівки з російським баченням історії України.

Попри це в січні 2022-го Грушка взяли на роботу в одне з комунальних підприємств Херсона. Весь час його роботи там сайт “Наддніпрянка”, єдиним автором якого він є, продовжував друкувати антиукраїнський контент.

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну сайт змінив риторику й навіть почав публікувати передруки з інших медіа про події на фронті й зовсім відмовився від проросійських матеріалів. 

 

Після окупації Херсона сайт припинив роботу, остання новина там з’явилася 2 березня. 14 квітня ресурс відновив публікації.

За інформацією представника ІМІ, у квітні в новинах писали про “поганих українських посадовців, які втекли”, мародерів і червоні прапори.

Скриншот з сайта “Надднепрянка”. Джерело: ІМІ

А вже в травні на сторінках ресурсу з’явилися новини в стилі російської пропаганди.

Скриншот з сайта “Надднепрянка”. Джерело: ІМІ
Скриншот з сайта “Надднепрянка”. Джерело: ІМІ
Скриншот з сайта “Надднепрянка”. Джерело: ІМІ

На сайті “Надднепрянка” немає ані розділу з інформацією про засновників, керівництво та журналістів, ані якихось контактних даних, окрім електронної адреси, уточнили в ІМІ.

Раніше стало відомо, що 27 квітня організатора видання “Херсонський вісник new” Геннадія Шелестенка виключили з НСЖУ за колабораціонізм та підтримку окупаційного режиму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter