Херсонського колаборанта Геннадія Шелестенка виключили з Національної спілки журналістів

Дата: 28 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Організатора видання “Херсонський вісник new” Геннадія Шелестенка виключили з Національної спілки журналістів України (НСЖУ) за колабораціонізм та підтримку окупаційного режиму.

Таке рішення ухвалили 27 квітня на терміновому засіданні Секретаріату та Ревізійної комісії НСЖУ.

Джерело: фейсбук-сторінка Геннадія Шелестенка

У повідомленні уточнили, що “Херсонський вісник new” на своїй фейсбук-сторінці публікує дописи про так звану “нову Україну” без “українського нацизму”, а також інші дописи, які збігаються з наративами кремлівської пропаганди.

“Абсолютно ганебною є ситуація, коли Шелестенко великим планом публікує своє журналістське посвідчення, наголошуючи на своєму журналістському статусі й позиціонуючи себе та своє видання як “глашатаїв правди” в Херсоні. Це абсолютна ганьба! Ми маємо виключити таких людей за зраду, за пособництво окупантам. Говорити про те, нібито такі меседжі поширюють під тиском чи тортурами, підстав немає. Спілка засуджує такі дії”, — сказав голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Голова Одеської регіональної організації НСЖУ Юрій Работін, який приймав Шелестенка в організацію, підтримав пропозицію щодо його виключення.

“На момент видачі посвідчення видання Шелестенка не транслювало проросійської риторики”, – уточнив він.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що затриманий за підозрою в держзраді депутат Херсонської міськради Ілля Карамаліков не є членом НСЖУ, як наголошував сам підозрюваний.

Карамаліков називав себе журналістом “Херсонський вісник new”. Видання неодноразово звинувачували в прихильності до окупантів. Дружина його власника Геннадія Шелестенка Олена знімала відео про “голодуючих херсонців, яких кинула влада”, сам Шелестенко виступав 13 березня поряд з колаборантом Кирилом Стремоусовим на проросійському мітингу. Карамаліков часто знімав відео для цієї фейсбук-сторінки. 

Работін у коментарі ІМІ розповів, що знайомий з Карамаліковим і знає його як проукраїнського депутата. Водночас він заявив, що той вже не є членом їхньої організації: до лав НСЖУ його прийняли півтора року тому, але потім скасували рішення. Очільник Одеського осередку НСЖУ пояснив, що Карамаліков був серед тих, кому видали посвідчення за протекцією Шелестенка, але під натиском медіаспільноти рішення про надання йому та низці інших людей статусу членів НСЖУ скасували.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter