У Маріуполі біля зруйнованої мечеті розташовані стихійні могили

Дата: 25 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Біля зруйнованої обстрілами маріупольської мечеті, яка була окрасою міста, тепер знаходяться стихійні поховання мешканців, яких вбили військові РФ.

Фото мечеті до і після повномасштабного вторгнення Росії оприлюднила Маріупольська міська рада. 

Фото: Маріупольська міська рада

“Вишукана мечеть була окрасою Приморського парку. Місцем, де не лише проводили час та молилися члени мусульманської громади міста, але й гуляли і відпочивали усі наші жителі.

Проте для окупантів немає нічого святого. Вони обстріляли мечеть у березні, коли там ховалися жінки з дітьми. Тепер тут занедбане місце у парку, де розташовані стихійні могили вбитих росіянами маріупольців. Саме так виглядає “русский мир” та відношення до релігії”, – йдеться у повідомленні. 

У березні від російських обстрілів у мечеті ховалися 86 громадян Туреччини, серед яких 34 – дитини. 

Маріупольську мечеть на честь султана Сулеймана Пишного і Роксолани та однойменний ісламський культурний центр урочисто відкрили 15 жовтня 2007 в присутності почесних гостей із Туреччини.

Мечеть зведена з мармуру, привезеного з Туреччини. Будівництво тривало три роки. Роботи фінансувалися азербайджанською діаспорою міста і турецьким бізнесменом Саліхом Джихані, також за підтримки міської ради. Мечеть побудували за проєктом мечеті Сулейманіє-Джамі в Стамбулі.

Нагадаємо, що 24 червня росіяни під супроводом охорони привезли у місто делегацію Московського патріархату. Російська православна церква дала вказівку колаборантам відновити роботу храмів і молитися за російських військових. Крім того, колаборантам доручили якомога швидше розібратися із храмом УПЦ Петра Могили – знести або переробити під канони РПЦ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter