До Маріуполя з перевіркою приїхала делегація Московського патріархату – Андрющенко

Дата: 24 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Росіяни під супроводом охорони привезли у місто делегацію Московського патріархату. Російська православна церква дала вказівку колаборантам відновити роботу храмів і молитися за російських військових.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Фото: Петро Андрющенко

“Вчора в місто приїхала велика делегація московського патріархату з інспекцією. Великий кортеж з попів та військової охорони. Їх провезли по церквах (які майже не постраждали, зрозуміло, чому). Була окрема екскурсія в драмтеатр. Непублічна. Просто через цікавість гостей”, – розповів Андрющенко.

За його словами, колаборантам видано вказівку в першу чергу відновити храми. Посилити кількість молебнів на захист російських військових. Завдання місцевим попам – посилити пропаганду через молитви “по невинно вбитих українськими військовими”. 

Крім того, колаборантам доручили якомога швидше розібратися із храмом УПЦ Петра Могили – знести або переробити під канони РПЦ.

Радник міського голови вважає, що московський патріархат продовжує працювати як повноцінне ФСБ.

Нагадаємо, що російські окупанти в Маріуполі розпочали будівництво медичного комплексу на 60 місць. Але значну його частину відведено під морг. Маріуполь, як зазначає депутат Маріупольської міської ради Максим Бородін, планують зробити буферною зоною між Україною та Росією.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter