У Києві вдруге напали на журналістку “Телеграф” Юлію Забєліну

Дата: 28 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

У Києві 25 листопада невідомий напав на політичну оглядачку видання “Телеграф” Юлію Забєліну, це сталося біля будинку, де вона мешкає.

Це вже другий напад за останні два місяці, повідомила журналістка на своїй фейсбук-сторінці.

Джерело: фейсбук-сторінка журналістки

Перший стався 5 вересня, і, за словами медійниці, нагадував той, що стався в листопаді.

“Чоловік в чорному капюшоні  схопив за руку, потім між ногами. Знову як два місяці тому. Темно усюди. Я закричала, він відбіг, і я побігла. Побігла до сусідки”, — написала Юлія.

Після вересневого інциденту Забєліна звернулася до поліції і написала заяву про напад. Поліція порушила кримінальне провадження за статтею 296 Кримінального кодексу (“Хуліганство”).

Під час другого нападу викликати поліцію вона не змогла через відсутність зв’язку.

Пізніше в коментарі Інституту масової інформації Забєліна повідомила, що виїхала з країни. Вона розповіла, що зателефонувати до поліції зміг редактор видання, де вона працює, але поліція на зв’язок з нею поки що не виходила.

Журналістка додала, що пов’язує напад з журналістською діяльністю, але не виключила, що її переслідує “якийсь божевільний читач”.

Як пише “Телеграф”, Юлія Забєліна — політична оглядачка та парламентська кореспондентка “Телеграфа”. Після початку повномасштабного російського вторгнення активно допомагає Збройним силам України, волонтерством займалася й до цього.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що телеканал “Прямий” заявив про напад правоохоронців на журналістку Галину Федорченко та оператора каналу Олександра Дубину у Жовтих Водах на Дніпропетровщині під час виконання ними професійних обов’язків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter