Телеканал “Прямий” заявив про напад на знімальну групу у Жовтих Водах

Дата: 03 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Телеканал “Прямий” заявив про напад правоохоронців на журналістку Галину Федорченко та оператора каналу Олександра Дубину у Жовтих Водах на Дніпропетровщині під час виконання ними професійних обов’язків.

Про це 2 листопада повідомили на сайті медіа.

За даними ЗМІ, журналісти виконували редакційне завдання, фільмуючи протести працівників тютюнової фабрики, які “два з половиною місяці намагаються відстояти своє право на працю”. Близько другої ночі 2 листопада правоохоронці зрізали металевий паркан і увірвались на територію, уточнили в повідомленні.

“Вони вимагали від журналістів залишити тютюнову фабрику, а потім почали бити і їх, і учасників акції. При цьому силовики з наліпками СБУ побили оператора та розтрощили відеокамеру телеканалу, супроводжуючи свої дії нецензурною лайкою”, — заявили на телеканалі.

Загалом, за даними медіа, на території підприємства перебували близько трьохсот правоохоронців: вони були в масках та показали лише шеврони “СБУ”, не надавши посвідчення. За словами свідків, там були представники також інших силових структур, уточнили в повідомленні.

Речниця Державного бюро розслідувань Тетяна Сап’ян у коментарі Інституту масової інформації зазначила, що інформація про інцидент із журналістами є в бюро, але деталі та обставини нині вивчають співробітники ДБР.

Голова Національної спілки журналістів (НСЖУ) Сергій Томіленко звернувся до правоохоронців з проханням відреагувати на факт перешкоджання в роботі журналістам телеканалу та провести оперативне розслідування.

Стосовно розслідування інциденту до НСЖУ звернувся гендиректор ТОВ “Телеканал “Прямий” Володимир Сташевський і редакція каналу. Вони просять “захисту і сприяння у розслідуванні правоохоронними органами протиправних дій”. У зверненні йдеться, зокрема, про перешкоджання журналістській діяльності, застосування фізичної сили, умисне псування майна знімальної групи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter