У Києві поліція затримала чоловіка, який розбещував неповнолітніх дівчат і продавав їхні фото за кордон

Дата: 01 Липня 2023
A+ A- Підписатися

У Києві поліцейські викрили 35-річного чоловіка, який знайомився в соцмережах з неповнолітніми дівчатами під виглядом їхнього ровесника та вимагав у них фото відвертого характеру. Фігурант продавав дитячу порнографію за кордон. 

Про це повідомила пресслужба Національній поліції Києва.

Джерело: Головне управління Національної поліції у місті Києві

Як поінформували правоохоронці, навесні 2022 року слідчі отримали інформацію про те, що невідомий чоловік надсилає порнографічний контент 12-річній дівчинці та вимагає від неї такі ж фото у відповідь. Особу зловмисника встановили впродовж кількох днів. Ним виявився 35-річний житель Києва.

Під час обшуку квартири зловмисника поліцейські з’ясували, що це був не єдиний епізод злочину. У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що від дій киянина постраждали понад 200 малолітніх та неповнолітніх дівчат.

Ми виявили та вилучили більш як 4 терабайтів дитячого порнографічного контенту на комп’ютері та флеш-носіях чоловіка. При подальшому відпрацюванні встановили 181 епізод його злочинної діяльності та понад 200 дівчаток віком від 10-ти до 17-ти років як з України, так і з іноземних країн, які потерпіли від дій фігуранта“, – розповів старший слідчий Дмитро Федорко.

Джерело: Головне управління Національної поліції у місті Києві

За даними слідства, чоловік знаходив дівчат у соціальних мережах та, видаючи себе за їх однолітка, спілкувався з ними на сексуальні теми. Фото він виманював підкупом, шантажем або погрозами вбивством чи зґвалтуванням. Окрім того, за деякими школярками він навіть слідкував по дорозі зі школи.

Дитячу порнографію зловмисник продавав за кордон та впродовж тривалого часу отримував мільйонні прибутки.

Наразі правоохоронці встановили одного з постійних іноземних “клієнтів”, який купував дитячий порноконтент, та двох його спільників, один з яких є громадянином РФ.

Поліцейські розшукали та опитали 15 дівчат з різних областей України, які потерпіли від дій фігуранта. Деякі з них зізнались, що намагалися скоїти самогубство, бо не витримували психологічного тиску, погроз та шантажу.

Слідчі зібрали доказову базу злочинних дій зловмисника та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури оголосили йому про підозри у скоєнні злочинів за кількома статтями. Чоловікові загрожує до 15-ти років позбавлення волі.

Нагадаємо, наприкінці травня правоохоронці повідомили про підозру 30-річному жителю Києва, який за допомогою телеграму розбещував 10-річну дівчинку. Тепер чоловіку загрожує до восьми років ув’язнення.

Раніше ZMINA повідомляла, що компанія BBC виявила, що деякі користувачі використовують технологію штучного інтелекту для створення та продажу реалістичних матеріалів про сексуальне насильство над дітьми. “Покупці” отримують доступ до зображень за підписку на облікові записи на основних сайтах обміну контентом, таких як Patreon. Сам Patreon нібито дотримується політики “нульової толерантності” до таких зображень на своєму сайті.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter