У Києві заарештували чоловіка, який через телеграм розбещував десятирічну дівчинку

Дата: 20 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Правоохоронці повідомили про підозру 30-річному жителю Києва, який за допомогою телеграму розбещував 10-річну дівчинку. Тепер чоловіку загрожує до восьми років ув’язнення.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Джерело: Київська міська прокуратура

Як зазначили правоохоронці, киянин, що проживає в одному мікрорайоні з потерпілою, знайшов її через телеграм, ймовірно, за допомогою геолокації.

Зловмисник писав дівчинці повідомлення сексуального характеру, на які дитина не відповідала. Крім того, чоловік пропонував її інтим, а також надсилав фото, відео та посилання на сайти порнографічного змісту. Згодом це помітили батьки дитини. 

“У ході проведеного обшуку за місцем проживання підозрюваного виявлено та вилучено носії інформації з доказами його протиправних дій”, – йдеться у повідомленні.

Під час обшуків у помешканні чоловіка виявили та вилучили носії інформації з доказами його протиправних дій.

Киянину оголосили підозру за фактом розбещення малолітньої дівчинки (ч. 2 ст. 156 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає ув’язнення від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до 3 років чи без нього.

Наразі чоловіку обрали запобіжний захід – тримання під вартою. Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

У прокуратурі звернули увагу, що своєчасне запобігання, виявлення та ефективне розслідування злочинів щодо дітей у сучасних умовах прямо пов’язане з активною участю батьків та близьких у житті неповнолітніх, зокрема в дитячій “цифровій гігієні” в інтернеті та мобільних застосунках. 

Нагадаємо, у березні поточного року Сихівський районний суд Львова визнав винним 50-річного киянина в розбещенні неповнолітніх. Зловмисник перевдягався в жіночний одяг та заходив до шкіл,  видаючи себе за лікарку. Його засудили до восьми років позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter