Киянина, який розбещував неповнолітніх у львівських школах, відправили за ґрати на вісім років

Дата: 29 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Сихівський районний суд Львова визнав винним 50-річного киянина в розбещенні неповнолітніх. Зловмисник перевдягався в жіночний одяг та заходив до шкіл,  видаючи себе за лікарку. Його засудили до восьми років позбавлення волі.

Про це йдеться у вироку суду в Єдиному реєстрі судових рішень.

Архівне фото

“Засідання суду відбулося 24 березня та проходило в закритому режимі, оскільки задіяні інтереси малолітньої особи. Оскільки обвинувачуваний був раніше судимим за розбещення неповнолітніх, суд обрав найвищу міру покарання по цій статті – позбавлення волі на строк вісім років”, зазначили в пресслужбі суду.

За даними слідства, в грудні 2021 року 50-річний киянин у жіночому одязі проник у дві школи Львова.

Так, 9 грудня він пройшов до туалету львівської школи № 43. У вбиральні зловмисник зустрів семирічну дівчинку. Назвавшись лікарем, він запропонував дитині “медичний огляд”. Розпусні дії тривали кілька хвилин, доки в приміщення туалету не почали заходити інші люди, зокрема вчителька потерпілої. Вона пішла шукати ученицю, бо дитини довго не було в класі.

Зловмисник почав тікати, дорогою штовхнувши жінку. Вчителька одягнула дитину і в шоковому стані побігла до класу, розповівши все класному керівнику. Остання повідомила про інцидент офіційному представнику малолітньої.

Інший випадок трапився 20 грудня. Чоловік увійшов у дитячу школу мистецтв № 5. У туалеті він побачив малолітню та запропонував їй роздягнутися. Однак дівчинка відштовхнула чоловіка та зуміла вибігти. Повернувшись до класу, вона плакала. Дівчинка розповіла вчительці, що у вбиральні до неї торкався незнайомий чоловік. Разом вони пішли до шкільного завуча, після чого викликали маму дитини до школи.

Під час судового засідання обвинувачений заперечував свою провину та заявляв, що ніколи не бував у цих навчальних закладах. Проте в обох школах чоловіка зафіксували камери спостереження. Свідки також підтвердили, що людина, яку вони бачили на камерах відеоспостереження, та обвинувачений є однією і тією самою особою.

Суд кваліфікував злочинні дії як розбещення неповнолітніх та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком до восьми років. Також чоловік має сплатити за моральну шкоду родині семирічної дівчинки 150 тисяч гривень. 

Вирок ще не набрав законної сили, тому сторона обвинувачення може подати апеляцію.

Фігуранта вже судили раніше за розбещення неповнолітніх. У 2021 році він був у розшуку. Подібні злочинні дії він вчиняв в одній з київських шкіл. Тоді за нього внесли заставу і він вийшов на волю.

Нагадаємо, у грудні 2021 року ZMINA вже повідомляла, що засуджений киянин перебував у розшуку за аналогічний злочин. Крім того, чоловік раніше відбував покарання за подібний злочин, але вийшов на волю через два роки завдяки “закону Савченко”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter