Киянина, який намагався розбестити дівчинку у львівській школі, розшукували за подібний злочин

Дата: 23 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

У Київській міській прокуратурі повідомили, що 50-річний мешканець Києва, який намагався вчинити розпусні дії щодо учениці однієї з львівських шкіл, перебував у розшуку за аналогічний злочин. Крім того, чоловік вже відбував покарання за подібний злочин, але вийшов на волю через два роки завдяки “закону Савченко”.

Про це у фейсбуку повідомила речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець.

По одному з поширених відеозаписів чоловіка упізнав прокурор Деснянської окружної прокуратури міста Києва, який здійснює процесуальне керівництво в аналогічній справі відносно цього ж фігуранта. Прокурор повідомив про це львівських колег, що допомогло одразу ідентифікувати зловмисника. У вересні цього року чоловік за таких же обставин вчинив розпусні дії відносно малолітньої дитини в школі на Лісовому масиві у Києві. Йому повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 181 тис. грн. Провівши близько місяця в слідчому ізоляторі, підозрюваний був звільнений – мати внесла за нього кошти”, – повідомила речниця Київської міської прокуратури.

Після звільнення зловмисник виїхав до Харкова та перестав з’являтись до слідчого, обґрунтовуючи це необхідністю доглядати важкохвору матір. Потім взагалі вимкнув мобільний телефон та почав переховуватися від слідства, тому його оголосили в розшук.

“У Харків із Києва невідкладно виїхала оперативна група для його затримання і доставки до суду для зміни запобіжного заходу з застави на тримання під вартою. З’ясувалось, що матір він не доглядав зовсім, а навпаки, вкрав всі її заощадження. Хвора жінка невдовзі померла. Столичні оперативники сподівались, що підозрюваний з’явиться на її поховання, однак він не прийшов. Підозрюваний залишив Харків і, як тепер знаємо, продовжив орудувати у Львові“, – зазначила Максимець.

Речниця Київської міської прокуратури розповіла, що чоловік неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності. Останній раз вироком суду 2019-го його засудили до 12 років позбавлення волі за вчинення аналогічного злочину. Проте вже у вересні цього року зловмисника звільнили на підставі “закону Савченко”.

Нагадаємо, днями правоохоронці затримали 50-річного жителя Києва, який намагався розбестити дівчинку у вбиральні однієї зі львівських шкіл.

Записи з камер спостереження свідчать, що зловмисник, щоб потрапити до школи, вбрався в жіночий одяг. Дівчинці він нібито назвався лікаркою і попросив роздягнутись.

Через те що дитина тривалий час була відсутня на уроці, за нею в туалет вийшла вчителька, яка й злякала чоловіка. 

Щоб затримати зловмисника, правоохоронці залучили сили Нацгвардії та інших служб. Нині йому інкримінують “Розбещення неповнолітніх”. Санкція статті передбачає від п’яти до восьми років позбавлення волі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter