У Кривому Розі довічник успішно склав три предмети ЗНО

Дата: 27 Липня 2021
A+ A- Підписатися

У Криворізькій установі виконання покарань №3 засуджений до довічного позбавлення волі успішно склав три іспити із зовнішнього незалежного оцінювання. 

Про це повідомили у фейсбуку установи. 

Фото: фейсбук-сторінка “Державна установа “Криворізька установа виконання покарань – 3”

Засуджений складав оцінювання з трьох предметів: українська мова та література (149 балів), історія України (196 балів) та математика (138 балів). Адміністрація установи повідомила, що після створення Єдиної державної електронної бази з питань освіти чоловік вирішить, у якому виші навчатиметься.

Рейтинг його балів атестату та ЗНО дає змогу обирати заклад на своє вподобання та навчатися за держзамовленням. 

“Засуджений Ж. у цьому році закінчив Криворізьку ЗОШ №42. Сьогодні він передав вітання вчителям за якісне та змістовне навчання й можливість обрати професію”, – розповіли в установі. 

Поточного року в Криворізькій установі виконання покарань №3 ЗНО загалом складали п’ятеро засуджених. Разом із засудженим Ж. ще один успішно склав іспит з історії України на 147 балів. 

Нагадаємо, що Україна перебуває на першому місці серед 50 європейських країн за кількістю довічно ув’язнених людей, які не мають перспективи звільнення. У країні таких налічили 1541. 

Нещодавно Рада попередньо підтримала, щоб довічники мали змогу подавати звернення про зміну покарання після 10 років. ЄСПЛ вже декілька разів визнав українське довічне позбавлення волі порушенням прав людини. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter