У Криму окупанти попередили активіста Сергія Акімова, щоб той не брав участі в антивоєнних акціях

Дата: 07 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Незаконна “прокуратура центрального району Сімферополя” застерігла кримського активіста Сергія Акімова від “екстремістських дій” під час святкування в Криму Дня перемоги 9 травня.

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на отриману від активіста копію застереження.

Активіст Сергій Акімов

За даними окупаційного формування, Акімов планує проведення “несанкціонованих заходів” на знак протесту проведення “спецоперації”і так влада Росії називає війну проти України..

Воно попереджає, що “винних осіб може бути притягнуто до відповідальності”.

Крім того, з Акімова взяли розписку, що він не проводитиме жодних акцій.

Нагадаємо, 29 жовтня 2020 року незаконний “Центральний районний суд Сімферополя” засудив місцевих активістів Іллю Большедворова, Сергія Акімова та Сергія Васильєва до адміністративного штрафу в розмірі 20 тисяч рублів. Їх звинуватили в “порушенні порядку проведення публічних заходів” і склали протоколи про адміністративні правопорушення.

Йдеться про серію одиночних пікетів, які активісти провели 17 вересня. Вони вимагали відправити у відставку керівників російського уряду Криму через невирішення проблеми водопостачання півострова.

У пікетах, зокрема, брали участь Сергій Васильєв і Сергій Акімов. Сам Большедворов твердить, що пікетування не проводив. Проте в “поліції” на нього також склали адміністративний протокол як на організатора заходу.

Окупаційна поліція, як і представники суду в Сімферополі, публічно не коментували ситуацію.

Відомо, що Акімов брав активну участь у подіях тимчасової окупації Криму 2014 року. Окупаційна влада нагородила його медалями, зокрема “За повернення Криму”. Утім, у російських реаліях чоловік не зміг розвивати свій бізнес, а згодом його звільнили з роботи.

Раніше ZMINA розповіла, як у Криму переслідують тих, хто не схвалює російське вторгнення в Україну.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter