“Суд” у Криму оштрафував трьох активістів через пікет щодо водяної кризи

Дата: 30 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Незаконний “Центральний районний суд Сімферополя” оштрафував трьох кримських опозиційних активістів Іллю Большедворова, Сергія Васильєва та Сергія Акімова, яких російські правоохоронці звинуватили в організації та участі “в несанкціонованому публічному заході” з критикою дій де-факто влади півострова із забезпеченням кримчан питною водою.

Про це повідомляє видання “Ґрати” з посиланням на активіста і співавтора ютуб-каналу “CrimeaDays” Олега Кочергова та самого Іллю Большедворова.

Напередодні співробітники “Центру протидії екстремізму кримського управління МВС” обшукали будинки всіх трьох кримчан. У Большедворова водночас вилучили стільниковий телефон. Після обшуку всіх трьох доставили в “Київський районний відділ внутрішніх справ Сімферополя”, а пізніше в “райсуд”, де оштрафували на 20 тисяч рублів (7 160 гривень) кожного.

17 вересня Сергій Акімов із плакатами “Синя бочка – це не рішення. Дайте воду!” і “Держрада – у відставку! Криму потрібна вода в каналі, а не Константинов у кріслі” пікетував будівлю незаконного “парламенту Криму”. Там же проводив пікет і Сергій Васильєв із плакатом “Аксьонов, Гоцанюк, Вайль, Баженов – у відставку! Якщо замість води з крана біжить лайно, то з цим не все гаразд”. Їхні виступи під час пікетів знімав на відео Ілля Большедворов.

У результаті правоохоронці склали на кожного адміністративні протоколи: Большедворова звинуватили в організації несанкціонованого публічного заходу (частина 1 статті 20.2 Кодексу про адміністративні правопорушення РФ), інших – в участі (частина 2 статті 20.2 КпАП). Крім того, а на Акімова склали адмінпротокол про порушення карантинного режиму, запровадженого “указом” кремлівського куратора Аксьонова №63-У від 17 березня.

Усі троє збираються оскаржити рішення “суду”.

Повідомляється, що Акімов брав активну участь у подіях тимчасової окупації Криму 2014 року. Окупаційна влада нагородила його медалями, зокрема “За повернення Криму”. Утім, у російських реаліях чоловік не зміг розвивати свій бізнес, а згодом його звільнили з роботи.

Акімов критикує фактичну владу в Криму, у 2016 році був одним з активістів, які об’єднувалися в опозиційний рух на півострові. Був одним з організаторів мітингу “Обдурений Крим”, за проведення якого деякий час провів у відділку поліції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter