Кримських активістів Акімова і Большедворова після обшуків відвезли в сімферопольську поліцію

Дата: 29 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Кримські опозиційні активісти Сергій Акімов та Ілля Большедворов після обшуків російських силовиків уранці 29 жовтня все ще перебувають у відділенні поліції в Сімферополі.

Про це “Крим.Реалії” повідомив кримський опозиційний блогер і активіст Олег Кочеров.

Сергій Акімов та Ілля Большедворов

За його словами, також обшуки проводились у Сергія Васильєва, жителя села Пушкіне, який “записав низку роликів, де він розповідав про стан справ у Сімферопольському районі”.

“Його (Васильєва. – Ред.) разом із братом ми зустріли біля Центрального суду Сімферополя на вулиці Турецькій. Його привезли за порушення КпАП Росії. За його (Васильєва. – Ред.) словами, Акімов і Большедворов перебувають у відділенні поліції в Київському районі Сімферополя”, – розповів Кочеров.

Водночас, за словами Кочерова, співробітники поліції відмовляються надавати будь-яку інформацію про затримання активістів.

“Крим.Реалії” намагалося зв’язатися з Акімовим, але його телефон був вимкнений. Большедворов також не відповідає на дзвінки. Інформації про наявність в активістів адвокатів немає. Окупаційна поліція публічно не коментує ситуації.

Раніше Кочеров повідомив, що вранці 29 жовтня в будинку активіста Іллі Большедворова в Сімферополі російські правоохоронці провели обшук і відвезли чоловіка до відділу поліції. За його даними, обшук також проводили в Акімова. У вересні незаконний “Центральний суд Сімферополя” оголосив йому попередження через одиничний пікет, проведений під час коронавірусної пандемії.

Повідомляється, що Акімов брав активну участь у подіях тимчасової окупації Криму 2014 року. Окупаційна влада нагородила його медалями, зокрема, “За повернення Криму”. Утім, у російських реаліях чоловік не зміг розвивати свій бізнес, а згодом його звільнили з роботи.

Акімов критикує фактичну владу в Криму, у 2016 році був одним з активістів, які об’єднувалися в опозиційний рух на півострові. Був одним з організаторів мітингу “Обдурений Крим”, за проведення якого деякий час провів у відділку поліції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter