У Криму незаконні “суди” розглянули понад 200 адмінсправ про “дискредитацію” окупаційної армії

Дата: 28 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

За дев’ять місяців незаконні “суди” у Криму розглянули понад 200 адміністративних справ про нібито дискредитацію армії Росії.

Про це повідомила правозахисна організація “Крим SOS”

Як повідомив аналітик правозахисної організації Євгеній Ярошенко, станом на 19 листопада окупаційні “суди” на півострові розглянули понад 200 адміністративних справ про дискредитацію армії РФ. З них 160 завершилися винесенням обвинувальних постанов.  

З початку незаконного застосування закону у березні 2022 року так звані “суди” винесли 160 обвинувальних постанов проти 157 людей. Їх виголосили 73 незаконних “судді” з 23 незаконних формувань, що називають себе “судами”. Серед обвинувачених 52 жінки та 105 чоловіків.

“Підстави обвинувачень вдалося дізнатися лише у 117 випадків зі 160. З них 48 % — за публікації або коментарі в інтернеті”, — додав аналітик.

За даними правозахисної організації “Кримський процес”, лишень за осінь окупанти в тимчасово окупованому Криму притягли до адміністративної відповідальності 66 осіб за дискредитацію російської армії, заклики до миру та висловлювання проукраїнської позиції.

Нагадаємо, 4 березня російські депутати ухвалили поправки до законодавства, що передбачають адміністративну та кримінальну відповідальність за “дискредитацію збройних сил Російської Федерації”. Це дозволяє переслідувати людей за поширення інформації та висловлювання позиції, що відрізняється від офіційної позиції кремля. Поправки російська влада ухвалила з метою “захисту інтересів РФ та її громадян, підтримки міжнародного миру та безпеки”.

Як відомо, окупаційна влада Севастополя запустила чат-бот для доносів на тих, хто підтримує українську владу. Також стало відомо, що під час в’їзду до Севастополя російські поліцейські почали зупиняти й перевіряти всі автомобілі з українськими номерами.

Напередодні Кримськотатарський ресурсний центр закликав кримчан надсилати йому фотодокази автомобілів із символом Z.

Фото із зафіксованим злочином просять надсилати в Signal та Telegram за номером телефону +38 067 343 74 54.

КРЦ гарантує анонімність у разі передання цих даних. 

Не всі протестувальники на півострові підтримують територіальну цілісність України. Деякі, як зауважує Представництво президента в АРК, виступають проти війни з міркувань боротьби проти путінського режиму.

Раніше ZMINA окреслила факти висловлювань кримчанами незгоди з війною Росії проти України, через які їх переслідує окупаційна влада на півострові. 

Російська Федерація під час повномасштабного вторгнення в Україну вчиняє геноцид проти українського народу, який супроводжується фільтрацією населеннявоєнними злочинами та злочинами проти людяності.  

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони, кремль не збирається обмежувати свою військову агресію Сходом і ставить за мету повне знищення України.

Нагадаємо, українська влада анонсувала плани з деокупації Кримського півострова. Представництво президента України в Автономній Республіці Крим оприлюднило детальну інструкцію, як діяти цивільним під час бойових дій у Криму та деокупації півострова.

Напередодні повідомлялося, що в тимчасово окупованій Керчі російські силовики затримали 30-річну місцеву мешканку за побажання в телеграм-чаті смерті військовим РФ, які беруть участь у війні в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter