В Італії затримали бойовика, який воював на Донбасі

Дата: 06 Травня 2021
A+ A- Підписатися

В Італії правоохоронці затримали жителя міста Мессіни, який воював на Донбасі на боці проросійських бойовиків. 

Про це повідомили на сайті карабінерів. 

28-річного італійця на прізвисько Іван із Мессіни затримали представники місцевої прокуратури спільно з регіональними відділеннями спецзагону карабінерів ROS. Знайшли найманця завдяки аналізу міжнародних фінансових потоків та даних, наданих фейсбуком. 

Слідчі встановили, що хлопець поїхав на Донбас у 2016 році та активно розповідав про це в соціальних мережах, де деякі з його друзів просили поради, як доєднатися до бойовиків. Розслідування тривало з 2019 року в декількох містах, де проживали рідні затриманого “Івана”. 

Італійські правоохоронці повідомляють, що продовжують досліджувати організаційну структуру з вербування та фінансування найманців для проросійських бойовиків на Донбасі.

Наразі затриманого підозрюють у незаконній воєнній діяльності та порушенні міжнародної Нью-Йоркської конвенції з протидії найманству. Інкримінують йому й обтяжувальні обставини, пов’язані з міжнародним характером злочину. 

Нагадаємо, що в Італії правоохоронці затримали колишнього поліцейського, який воював на Донбасі разом з бойовиками. 50-річний мешканець міста Кальярі потрапив до поля зору правоохоронців ще у 2015 році. Однак тоді чоловік уникнув покарання, адже стверджував, що не стріляв в українських військових. 

Нещодавно в Чехії затримали п’ятьох людей, які воювали на боці бойовиків на Донбасі. До цього в країні декілька людей вже отримали вироки за участь у збройному конфлікті.

Українські правоохоронці стверджують, що ідентифікували 260 іноземців, які воювали на боці проросійських бойовиків на Сході України. 
 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter