В Італії затримали колишнього поліцейського, який воював на боці бойовиків на Донбасі

Дата: 30 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

В Італії правоохоронці затримали колишнього поліцейського, який воював на Донбасі на боці проросійських бойовиків. 

Про це повідомили в МВС.

Фото: Reuters

До поля зору правоохоронців 50-річний мешканець міста Кальярі потрапив ще у 2015 році. Однак чоловік тоді уникнув покарання, адже стверджував, що не стріляв в українських військових. 

Наразі проти італійця відкрили нове кримінальне провадження за звинуваченнями в терористичній діяльності. У його будинку вже провели обшук, а на час слідства він не може покидати країну. 

Розслідування, як зазначили в МВС, проводить спецпідрозділ Digos (відділ загальних розслідувань та спеціальних операцій), якому вже вдалося відстежити численні банківські операції на особистий рахунок підозрюваного, що надходили з так званої “ДНР”. Також правоохоронці вилучили фото, відео та інші документи, які підтверджують підозру слідства.

Нагадаємо, що нещодавно в Чехії затримали п’ятьох людей, які воювали на боці бойовиків на Донбасі. До цього в країні декілька людей вже отримали вироки за участь у збройному конфлікті.

Так, чеха Павела Кафку позбавили волі за це на три роки. На суді чоловік стверджував, що вступив до проросійської групи у фейсбуку, на кшталт “Росія – наш справжній друг”, де побачив заклики їхати на Схід України. Згодом він зробив російську візу і поїхав на Донбас начебто “допомагати цивільним, бездомним і працювати в лікарні”, однак, як змогло довести обвинувачення, насправді чоловік брав участь у реальних бойових діях проти українських військових.

Незадовго до цього чеський суд відправив за ґрати й білоруса Олексія Фадєєва. Чоловік також стверджував, що у 2014 році з повідомлень у мережі дізнався про те, що владу в Україні нібито захопили “фашисти”, а згодом бачив відеозаписи, на яких начебто були зафіксовані “звірства”, що відбувалися на сході. 
 
Наразі українські правоохоронці ідентифікували 260 іноземців, які воювали на боці проросійських бойовиків на Сході України. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter