У ГУР кажуть, що деякі обміняні росіяни знову опиняються на фронті та потрапляють у полон ЗСУ

Дата: 28 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Юрій Юсов розповів про випадки, коли обміняні російські військові потрапляли на фронт та знову опинялись у полоні українських військових. 

Про це він розповів в інтерв’ю ISLND TV. 

Ліжка в таборі для військовополонених

За словами Юсова, від моменту старту проєкту “Хочу жити”, що спонукає російських військових здаватись у полон, отримали понад 24 тисячі заяв щодо цього питання. 

Юсов сказав, що йому складно назвати точну кількість російських військових, які повторно опинялися на фронті, втім зазначив, що такі випадки “не поодинокі”. 

“У нас є вже ті, які по декілька разів у полон потрапляв. Це настільки фартові персонажі”, – додав він. 

Російська влада намагається блокувати доступ до платформи “Хочу жити” та затримує тих, хто поширює інформацію про полон в Україні. 

Нагадаємо, що на утримання одного російського військовополоненого Україна витрачає 3 тисячі гривень щомісячно, а живуть вони в одному таборі та понад пів сотні дільниць, що розташовані майже в кожному регіоні країни.

Умови в таборі неодноразово показували як українські посадовці, так і іноземні журналісти, зокрема російські. 

Своєю чергою Росія катує тих, хто потрапляє в полон до неї. Торік звільнений з російського полону комбат “Азова” Олег Мудрак помер унаслідок зупинення серця. Після звільнення він був дуже виснажений. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter