Звільнений торік з російського полону комбат “Азова” Олег Мудрак помер внаслідок зупинки серця

Дата: 23 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Помер командир 1 батальйону полку “Азов” та захисник “Азовсталі” Олег Мудрак, якого торік звільнили після чотирьох місяців російського полону. 

Про це розповів у соцмережах його племінник Данило

Олег Мудрак разом із племінником Данилом. Фото: інстаграм-сторінка племінника

Мудраку було 35 років. Від російської агресії Україну він захищав з 2014 року. 

Після початку повномасштабного вторгнення Росії “азовець” став на захист Маріуполя та тримав оборону на “Азовсталі”. Торік у травні він потрапив у полон, а у вересні його звільнили разом з ще 215 побратимами. 

Після звільнення Мудрак був дуже виснажений. Його фотографії до та після полону публікував у твіттері колишній бранець Кремля Станіслав Асєєв

Фото: твіттер-акаунт Станіслава Асєєва

“Майор, герой, стальний чоловік, мій дядько, мій брат, моя опора, моя гордість, мій маяк і приклад характеру! Він горів цим життя, насолоджувався і запалював серця всіх людей навколо. Він зробив все можливе, щоб я став таким, який я є. Тому він ніколи не зникне з моєї голови та серця”, – написав про загиблого його племінник Данило. 

Мудрак помер від зупинки серця. 

Нагадаємо, що отримані ООН свідчення від українських військових, які пройшли через російський полон, дозволяють казати, що їх там катують. До прикладу, вдалося дізнатися про поранення ножем та з травматичної зброї, погрози зброєю, імітації страти, підвішування за руки та ноги, обпечення сигаретами, різні форми сексуального насильства, наприклад підтягування чоловіків за мотузку, прив’язану до геніталій, або роздягання під час погрози зґвалтувати.

Детальніше про те, як тримають українських військовополонених у Росії та на окупованих нею територіях, ви можете прочитати за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter