У Фінляндії спростили процедуру аборту

Дата: 01 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

З 1 вересня у Фінляндії набули чинності поправки до законодавства, які спрощують процедуру аборту.

Про це інформує  Yle.

Ілюстративне фото: GettyImages

З 1 вересня доступ до послуг з переривання вагітності у Фінляндії стане легшим, оскільки набуває чинності довгоочікувана законодавча реформа”, — повідомляє Yle.

Тепер Фінляндія стане однією з найбільш ліберальних щодо абортів європейських країн.

Відповідні зміни до закону у Фінляндії ухвалили ще торік.

Тепер для переривання вагітності жінці не потрібно буде отримувати висновок двох лікарів, а до 12 тижня вагітності аборт буде можливий за бажанням самої вагітної.

Раніше жінці необхідно було обґрунтувати, чому вона хоче перервати вагітність.

Оскільки медичного висновку не потрібно, достатньо буде одного візиту до лікаря. Лікар повинен буде провести обстеження та визначити терміни вагітності. Як передбачається, новий закон прискорить проведення аборту приблизно на тиждень.

За даними Державного департаменту охорони здоров’я, у Фінляндії щороку роблять близько 7 000 абортів. Майже 99% з них проводять медикаментозним способом.

Раніше у Фінляндії діяло жорстке законодавство щодо абортів, ухвалене ще в 1970-х роках, що вимагало схвалення двох лікарів для переривання вагітності.

Нагадаємо, на початку липня у Японії комісія Міністерства охорони здоров’я на експериментальній основі дозволила продаж засобів екстреної контрацепції без рецепта. Дія дозволу триватиме до березня 2024 року. 

Раніше ZMINA повідомляла, що Міністерство охорони здоровʼя не заперечує переведення препаратів для екстреної контрацепції до групи лікарських засобів, що відпускаються без рецепта. Проте їх планують продавати з обмеженнями відповідно до віку пацієнтів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter