У Японії дозволили продаж екстрених контрацептивів без рецепта

Дата: 01 Липня 2023
A+ A- Підписатися

В Японії комісія Міністерства охорони здоров’я на експериментальній основі дозволила продаж засобів екстреної контрацепції без рецепта. Дія дозволу триватиме до березня 2024 року. 

Про це пише The Guardian.

Ілюстративне фото: GettyImages

Засоби екстреної контрацепції без рецепта продаватимуть аптеки, де працюють кваліфіковані спеціалісти, які можуть координувати свої дії з найближчими акушерсько-гінекологічними клініками.

Комісія МОЗ Японії обговорювала можливість продавати екстрену контрацепцію без рецепта ще у 2017 році. Дозвіл отримати не вдалося через побоювання, що це сприятиме безвідповідальному використанню препарату після сексу.

Наразі медичні працівники й експерти закликали дозволити продаж засобів екстреної контрацепції без рецепта, оскільки це допоможе постраждалим від зґвалтувань і потенційно зменшить кількість хірургічних абортів. Пробний продаж підтримала й громадськість: понад 90% людей, яких торік опитала комісія, погодилися, що це необхідно.

За даними дослідженням, проведеним Міністерством охорони здоров’я, праці й соціального забезпечення, засоби екстреної контрацепції доступні без рецепта приблизно в 90 країнах і вони ефективні на 80%.

Нині жінка в Японії повинна обов’язково отримати рецепт від лікаря, якщо вона хоче придбати засіб екстреної контрацепції.

Нагадаємо, в уряді Франції вирішили розширити систему безоплатної екстреної контрацепції. З 2023 року вона стала доступною не лише для жінок до 26 років, але й для інших жінок незалежно від віку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter