У червні ДБР повідомило про підозру в справах Майдану восьми особам

Дата: 01 Липня 2020
A+ A- Підписатися

У червні Державне бюро розслідувань повідомило про підозру восьми особам у так званих справах Майдану. 

Про це йдеться у звіті відомства.

Ще в лютому поточного року ДБР започаткувало щомісячні звітні зустрічі з родинами Героїв Небесної сотні та постраждалими під час Євромайдану. Наразі, за словами слідчих, у відомстві перебуває 76 кримінальних проваджень, пов’язаних з так званими справами Майдану. За червень слідчі, зокрема, повідомили про підозру двом колишнім міліціонерам полку особливого призначення “Беркут” за ймовірну фальсифікацію доказів щодо майданівця.

Також про підозру за декількома статтями повідомили колишньому прокуророві відділу столичної прокуратури, а наразі чинному адвокату. Йому інкримінують незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, вчинене службовою особою, за попередньою змовою групою осіб. Також його підозрюють у зловживанні службовим становищем, службовому підробленні й залученні явно невинуватого до кримінальної відповідальності, поєднаному з обвинуваченням у скоєнні особливо тяжкого злочину.

Нагадаємо, на шосту річницю розстрілів на Євромайдані Моніторингова місія ООН назвала малопомітним прогрес у притягненні винних у справах Майдану до відповідальностіСповільнення й без того неефективного розслідування справ Майдану помітила й правозахисна організація Amnesty International.

Нещодавно Шевченківський районний суд Києва визнав колишню суддю Печерського районного суду Києва Оксану Царевич невинуватою в ухваленні свідомо неправосудних рішень. У 2014 році після мітингу Автомайдану під резиденцією президента Віктора Януковича в Межигір’ї, вона позбавила водійських прав щонайменше чотирьох автовласників, причетних до акції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter