ДБР започатковує щомісячні зустрічі з родинами Героїв Небесної сотні

Дата: 26 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Державне бюро розслідувань започатковує щомісячні звітні зустрічі з родинами Героїв Небесної сотні та постраждалими під час Євромайдану. 

Про це повідомили у відомстві. 

На першій зустрічі, яка відбулася 25 лютого, тимчасова очільниця ДБР Ірина Венедіктова зустрілась із представниками ГО “Родина Героїв Небесної сотні” й ГО “Нескорений Майдан – 18.02” та розповіла їм, що наразі у відомстві перебуває 49 кримінальних проваджень щодо справ Майдану.

“Наші слідчі вже скерували до суду дві справи Майдану – щодо викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка та колишнього слідчого міліції, який незаконно затримував учасників мітингів. Повідомлено про підозру у вбивстві та замаху на вбивство майданівців бійцю спецпідрозділу “Омега”, – сказала Венедіктова. 

Також вона анонсувала створення окремого управління з розслідування злочинів, скоєних у зв’язку з масовими протестами у 2013–2014 роках, та оголошення конкурсу на керівника цього підрозділу.

“Одним із критеріїв відбору буде досвід кандидата в розслідуванні справ Майдану. Також цей підрозділ буде значно доповнений кадрами”, – запевнила Венедіктова.

Під час зустрічі родини Небесної сотні також мали можливість поспілкуватись із керівником спеціального відділу ДБР у справах Майдану Олександром Буряком, причетним до корупційного скандалу в Окружному адміністративному суді Києва, та слідчими підрозділу щодо розслідування конкретних справ. Однак про результати цього спілкування пресслужба ДБР нічого не повідомила.

Нагадаємо, що на шосту річницю розстрілів на Євромайдані Моніторингова місія ООН назвала малопомітним прогрес у притягненні винних у справах Майдану до відповідальності

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter