Суддю Майдану Оксану Царевич виправдали

Дата: 01 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд Києва визнав колишню суддю Печерського районного суду Києва Оксану Царевич невинуватою в ухваленні свідомо неправосудних рішень.

Про це повідомили “Ґрати”.

Після оголошення вироку журналісти запитали чи суддя Царевич вважає себе винною.Відповідь просто шикарна.Виявляється винна не вона, а "якісь люди, які фінансуються якимись міжнародними організаціями".Нагадую, у часи Майдану вона позбавила 4 осіб прав керування авто на 6 м. за начебто незупинку на вимогу інспектора ДАІ на Залізничному шосе 29.12.13 близько 17 год. Усіх чотирьох там і близько не було. Документи ДАІ були сфальшовані, а Царевич відкидала усі докази невинуватості водіїв.Деталі тут: http://www.automaidan.org.ua/22072015.htmlТепер знаємо, що абсолютно невинні люди стали жертвами "міжнародних організацій" 🙂

Опубліковано Roman Maselko Вівторок, 30 червня 2020 р.

Царевич звинувачували за частиною 2 статті 375 Кримінального кодексу. У 2014 році після мітингу Автомайдану під резиденцією президента Віктора Януковича в Межигір’ї, вона позбавила водійських прав щонайменше чотирьох автовласників, причетних до акції, зокрема журналістку Оксану Коваленко та підприємицю Ольгу Лугову. Вони стверджували, що не проїжджали повз пост ДАІ на перетині Столичного і Залізничного шосе, де їх нібито намагалися зупинити інспектори.

Прокуратура заявляла, що суддя Царевич пішла на явні порушення, “намагаючись показати лояльність до чинної влади з метою отримання преференцій в просуванні по службі”. У такий спосіб вона нібито підірвала довіру громадян до системи правосуддя. Сама суддя вважала справу політично мотивованою.

Захист колишньої судді наголошував, що Царевич розглядала адмінпротоколи в розумні терміни, в межах своєї юрисдикції, з дотриманням процесуальних норм і забезпечуючи принцип змагання сторін. Крім цього, адвокат судді посилався на лист Київської міської державної адміністрації про те, що взимку 2013–2014 років жодна громадська організація не інформувала місто про акції протесту у вигляді автопробігу, а отже, зробив висновок суддя, розмови про “переслідування Автомайдану” безпідставні.

Відомо, що справу Царевич почали розглядати ще на початку 2016 року. Тоді ж президент Петро Порошенко звільнив її за порушення присяги після відповідного подання Вищої ради юстиції, однак за пів року до звільнення Царевич з відзнакою склала іспит на довічний статус судді.

Нагадаємо, на шосту річницю розстрілів на Євромайдані Моніторингова місія ООН назвала малопомітним прогрес у притягненні винних у справах Майдану до відповідальності. Сповільнення й без того неефективного розслідування справ Майдану помітила й правозахисна організація Amnesty International.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter