У Черкасах двох поліцейських підозрюють у зґвалтуванні 17-річної дівчини

Дата: 08 Травня 2023
A+ A- Підписатися

6 травня до поліції звернулася мешканка Черкас із заявою про зґвалтування її 17-річної доньки. Під час перевірки інформації правоохоронці з’ясували, що до вчинення цього кримінального правопорушення, ймовірно, причетні двоє працівників поліції. 

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

За попередньою інформацією, троє чоловіків (двоє з яких – поліцейські) розпивали алкогольні напої у квартирі одного з них у Черкасах. Згодом до них приєдналася їхня 17-річна знайома. Вони разом вживали алкоголь, а потім із застосуванням фізичної сили чоловіки зґвалтували дівчину.

Підозрюваних затримали та арештували, а також звільнили з поліції. Водночас їхніх керівників відсторонили від посади. 

Правоохоронців та їхнього спільника підозрюють у зґвалтуванні неповнолітньої особи, що вчинене групою осіб (ч. 3 ст. 152 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років.

Досудове розслідування триває: правоохоронці встановлюють усі обставини правопорушення, проводять експертизи, допитують свідків. Затримані свою провину заперечують.  

Раніше ZMINA писала, що в соціальних мережах дівчина на імʼя Анна розповіла, що 14 квітня її зґвалтував знайомий, а наступного дня вона намагалася подати заяву про зґвалтування до поліції Шевченківського управління поліції ГУНП в місті Києві. Однак правоохоронці не хотіли приймати заяву, а також звинувачували дівчину в тому, що сталося. Водночас самі правоохоронці кажуть журналістам, що Анна “прикрасила” ситуацію. 

Нагадаємо, що в Мукачівському районі на Закарпатті троє підлітків зґвалтували 14-річну дівчину. Спочатку один із хлопців вдарив дівчину в живіт, щоб уникнути опору жертви та залякати. Інший підліток нахилив неповнолітню та стиснув її голову між своїми ногами. Після того як хлопці зняли з дівчини одяг, вони по черзі її зґвалтували та знімали на телефон, а згодом відео розповсюдили учням школи.

За цей злочин суд призначив їм іспитовий термін на два роки. Підліткам не інкримінували статті 152 Кримінального кодексу (зґвалтування), яка передбачає суворіше покарання. Суд аргументував таке рішення пом’якшувальними обставинами: відсутністю судимості, хорошими характеристиками та частковим відшкодуванням потерпілій.

Згодом Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець узяв під особистий контроль цю резонансну справу. 

Батько неповнолітньої також подасть апеляцію на вирок суду щодо нападників. Раніше, за його словами, місцевий прокурор відмовив чоловіку в праві оскаржити вирок суду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter