На Закарпатті підлітки, які зґвалтували 14-річну дівчину, отримали два роки іспитового терміну

Дата: 25 Березня 2023
A+ A- Підписатися

У Мукачівському районі на Закарпатті троє підлітків зґвалтували 14-річну дівчину, зняли це на телефон і поширили відео серед учнів школи, де вона навчалась. За цей злочин суд призначив їм іспитовий термін на два роки. 

Про це йдеться у вироку від 16 березня.

Фото з відкритих джерел

За даними слідства, у серпні 2021 року дівчина прийшла на запрошення одного з трьох підлітків у підвал. Хлопці знали, що вона є неповнолітньою, однак без її добровільної згоди вчинили щодо неї сексуальне насильство.

Спочатку один зі зловмисників вдарив дівчину у живіт, щоб уникнути опору жертви та залякати. Інший підліток нахилив неповнолітню та стиснув її голову між своїми ногами. Після того, як хлопці зняли з дівчини одяг, вони по черзі її зґвалтували та знімали на телефон, а згодом відео розповсюдили учням школи.

Бабуся дівчини дізналася про те, що сталося від поліції. Коли дівчина підтвердила, що її зґвалтували, жінка написала заяву про кримінальне правопорушення. Школярка спочатку не розповідала бабусі нічого, але жінка помітила, що онука стала похмурою і замкнутою, мала проблеми зі сном.

Учні стверджували, що після того, як відео поширилося у школі, дівчина зізналася про те, що сталося. Вона пояснила, що була з хлопцями у дружніх відносинах і до підвалу прийшла добровільно, бо не знала, що вони планують робити. Про подію нікому не розповідала, відчуваючи страх та сором.

Класні керівники та практична психологиня у суді стверджували, що про злочин дізналися, коли до школи прийшли поліціянти.

Трьох хлопців суд визнав винними за ч. 3. ст. 153 Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді 5 років ув’язнення. 

Утім, через неповнолітній вік, суд звільнив підлітків від відбування покарання, призначивши натомість іспитовий термін на два роки.

Зазначимо, що підліткам не інкримінували статтю 152 Кримінального кодексу (зґвалтування), яка передбачає суворіше покарання. Суд аргументував таке рішення пом’якшувальними обставинами: відсутністю судимості, хорошими характеристиками та частковим відшкодуванням потерпілій.

Нагадаємо, 22 березня про підозру за фактами вчинення насильницьких дій сексуального характеру без добровільної згоди потерпілої особи повідомили третьому учаснику так званих “блогерських вечірок”, на яких молодики підсипали снодійне та ґвалтували дівчат. 

Раніше ZMINA повідомляла, що група 20-річних хлопців у Києві влаштовувала зустрічі, куди запрошували дівчат, яким, ймовірно, підсипали снодійне з наркотичною дією в алкоголь. Після цього молодики проводили прямі ефіри, де на камеру знущалися з напівпритомних жертв, роздягали їх, знімали на відео статеві органи та ґвалтували пальцями, коментуючи це. Двох чоловіків вже затримали, вони перебувають під вартою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter