У Бучі на Київщині десятки містян поховали у братській могилі

Дата: 13 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У Бучі на Київщині щонайменше 67 містян поховали у братській могилі. 

Про це повідомив директор Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Андрій Левківський.

Скріншот відео

Левківський опублікував відео, яке, за його словами, датоване 10 березня. Тобто його зробили наступного дня, як з Бучі та Ворзеля намагались фактично вперше вивезти цивільних. До цього російські окупанти обстрілювали з мінометів ірпінців, які намагалися виїхати зі свого міста, а ще раніше підірвали залізничні колії, щоб люди з регіону не могли дістатися до Києва потягами.

“67 цивільних чоловік поховали на території міської Церкви міста Буча. Були різні, декого навіть не ідентифікували. Кажете немає війни?”, – підписав опубліковане відео Левківський. 

“Тіла ховаємо. Іншого варіанту у нас немає”, – говорить чоловічий голос на відео. 

У всьому Приірпінні, як вже розповідав колишній мер Ірпеня Володимир Карпюк, тіла загиблих лежать у підвалах та на вулицях, а окупанти не дозволяють забирати їх навіть “Червоному хресту”. Росіяни морять жителів містечок поблизу Києва голодом, холодом та фактично тримають у заручниках

Раніше про поховання людей у братських могилах повідомляли з Маріуполя. У місті, яке знаходиться у російській блокаді, кількість жертв влада, станом на 10 березня, оцінювала у 1207 осіб, однак радник міського голови Петро Андрющенко зазначав – щодня внаслідок російських обстрілів гине щонайменше 150 маріупольців. Маріупольські медіа повідомляли, що братська могила “вже не одна” й “люди самі хоронять своїх близьких де тільки можна, поза межами кладовищ”

Нагадаємо, що в Міжнародному суді ООН розпочали слухання за позовом України проти Росії в справі щодо звинувачень у геноциді. Україна вимагає, щоб суд негайно заборонив Росії проводити військові дії.

Раніше Рада ООН із прав людини створила незалежну комісію для розслідування порушення прав людини під час військової агресії РФ, а до України вже виїхали слідчі Міжнародного кримінального суду.

Розслідування російських злочинів в Україні почав і німецький генпрокурор Петер Франк. У Німеччині можна переслідувати за воєнні злочини та злочини проти людяності, скоєні у всьому світі. 

Українські громадські та урядові організації зафіксували вже всі типи воєнних злочинів з боку Росії.  Їх приклади ZMINA збирає тут, а також за тегами міжнародні злочини та #PutinWarCrimes.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter