В Україну виїхали слідчі Міжнародного кримінального суду

Дата: 04 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Група слідчих Міжнародного кримінального суду в Гаазі виїхала до України для розслідування за колективним міжнародним позовом проти Росії щодо її воєнних злочинів.

Про це інформує BBC.

Міжнародний кримінальний суд

У відповідь на на запитання журналістів у четвер, головний прокурор Офісу прокурора Карім Хан повідомив, що дії російської сторони підпадають під юрисдикцію суду.

“Будь-яка сторона, яка безпосередньо цілить у цивільне населення та цивільні об’єкти, вчиняє злочин, визначений Римським статутом Міжнародного кримінального суду та міжнародними гуманітарними законами”, – сказав він.

Напередодні Хан заявляв, що почалося розслідування справи “можливих військових злочинів”, скоєних Росією в Україні. За словами прокурора, він вже бачить ознаки військових злочинів та злочинів проти людяності.

Центр прав людини ZMINA, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Truth Hounds, Ukrainian Legal Advisory Group збирають та систематизують воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення. Для майбутнього трибуналу повідомте нас про такі міжнародні злочини у вашому населеному пункті або районі на warcrimeSOS.UA@gmail.com. 

Ознайомтеся з детальною пам’яткою фіксації доказів злочинів проти цивільного населення.

Про втрати серед цивільних громадян та об’єктів від вторгнення Росії ви можете дізнатись у спеціальному тексті, який підготувала ZMINA. Ми періодично оновлюємо його. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter