У Британії жінка, яка подала в суд на терапевта за сексуальне насильство, отримала компенсацію – 200 тисяч фунтів

Дата: 21 Червня 2024
A+ A- Підписатися

У Великій Британії жінка виграла судову справу про сексуальне насильство під час терапевтичного сеансу і отримала понад 200 тисяч фунтів стерлінгів компенсації.

Про це повідомляє The Guardian.

Елла Джанне. Фото: Lucy North / PA

37-річна Елла Джанне подала позов проти терапевта Майкла Лусади, до якого вона звернулася на сеанс у 2016 році. Лікар сказав пацієнтці, що сексуальний контакт з ним нібито “допоможе впоратися з травмою”. За словами адвокатів Джанне, під час сеансу у жінки сталася панічна атака і вона не давала згоди на сексуальні дії.

Після інциденту Джанне звернулася до поліції із заявою про зґвалтування, але у 2018 році Королівська прокурорська служба вирішила не порушувати кримінальну справу. У зв’язку з цим жінка подала цивільний позов проти терапевта, звинувачуючи його у недбалості та заподіянні особистої шкоди.

Лусада заперечував звинувачення, стверджуючи, що сексуальний контакт був добровільним і вважається частиною “легітимної” терапевтичної діяльності.

Суд постановив, що Лусада не отримав згоди на сексуальні дії й вирішив, що потерпіла має отримати щонайменше 217 тисяч фунтів стерлінгів компенсації.

“Я впевнений, що рівень впевненості Лусади  у своїх здібностях був таким високим, що його сприйняття реальності стало затьмареним почуттям власної гідності”, – зазначив суддя Джеремі Бейкер у своєму вироку.

Джанне зазначила, що хоча її боротьба за справедливість була тривалою, вона неймовірно пишається тим, що вклала стільки зусиль у цю справу і сподівається, що рішення суду стане значущим для інших постраждалих.

“Я сподіваюся, що люди зможуть знайти у цьому якусь надію. І не тільки тому, що я виграла, але й тому, що є сенс боротися, є сенс говорити”, – зазначила вона.

Нагадаємо, що в Англії 39-річний Ніколас Гоукс став першою людиною, яку засудили за кіберфлешинг. Він без згоди співрозмовниць надіслав їм у соцмережах фотографію свого статевого органу. Одна з них була неповнолітньою.

Зрештою чоловіка засудили, і тепер він проведе за ґратами понад рік. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter