У Борівській громаді планують оголосити примусову евакуацію дітей, через збільшення російських обстрілів

Дата: 19 Червня 2024
A+ A- Підписатися
Через збільшення обстрілів у Борівській громаді на Харківщині місцева влада розглядає примусову евакуацію дітей з п’яти населених пунктів: Загризового, Богуславки, Шийківки, Маліївки та Нової Кругляківки.
 
Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.
 
Фото: АрміяInform

“Зараз на території Борівської громади загалом проживають 580 дітей. Розглядаємо можливість примусової евакуації 33 дітей з 5 населених пунктів “помаранчевої зони”: Загризове, Богуславка, Шийківка, Маліївка, Нова Кругляківка. Розглянемо це питання на Раді оборони області”, – розповів начальник ОВА.

За його словами з території громади вже евакуювали 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 3 дитини вивезли до Волинської області, 2 дитини – до Харкова, 4 дитини – до Ізюма, 1 дитину – до Закарпатської області.

Також раніше очільник області повідомляв, що 18 червня близько 20:30 в дачному селищі Родичі Харківського району під час прогулянки 7-річний хлопець підняв вибуховий пристрій (попередньо міну “пелюстка”), який здетонував. Унаслідок цього дитина отримала тілесні ушкодження. Хлопчика госпіталізували.

Нагадаємо, станом на 10 червня з Харківщини евакуювали 11 767 людей з Чугуївського, Харківського, Богодухівського районів.

Раніше ZMINA повідомляла, що майже всі з-поміж понад 7,5 тисячі цивільних, які лишились у Куп’янській громаді Харківщини, написали відмову від евакуації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter