Через російські обстріли Харківщини з області евакуювали вже майже 12 тисяч людей

Дата: 11 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Станом на 10 червня з Харківщини евакуювали 11 тисяч 767 людей з Чугуївського, Харківського, Богодухівського районів.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Наслідки російських обстрілів Харківщини

Крім того, за словами посадовця, минулої доби росіяни вбили в області трьох цивільних і ще одна людина загинула від обстрілів сьогодні вранці.

Посадовець зазначив, що в ніч на 10 червня росіяни обстріляли Чугуївський район, внаслідок влучання в землю балістичною ракетою загинув чоловік, постраждав ще один чоловік.

Сьогодні, близько 9:30, у селі Дементіївка Харківського району внаслідок обстрілу керованою авіабомбою загинула одна людина, ще троє зазнали поранень.

Наслідки російських обстрілів Харківщини

За даними поліції Харківської області минулої доби військові РФ з різних видів озброєння обстрілювали Харків та населені пункти Харківського, Чугуївського та Куп’янського районів.

“10 червня військові РФ завдали удари по житлових районах міста Харків боєприпасами УМПБ Д-30. Внаслідок обстрілів постраждали вісім цивільних громадян, серед яких троє жінок і п’ять чоловіків. Один з постраждалих чоловіків помер в лікарні. Пошкоджено 86 гаражів, 22 автомобілі, багатоквартирні будинки, 35 приватних будинків”, – уточнили правоохоронці.

У селищі Старий Салтів унаслідок ворожого обстрілу знищено цивільний автомобіль, в якому загинула цивільна людина.

Місто Куп’янськ ворог обстріляв з РСЗВ “Ураган”. Поранення отримала цивільна жінка.

За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Харкові в лікарні помер літній чоловік, якого напередодні деблокували з-під завалів обстріляного російськими військовими будинку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter