У Білорусі з підручників історії прибрали згадки про Алексієвич та Шушкевича

Дата: 12 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

З нового підручника історії Білорусі для учнів 11-х класів прибрали ім’я єдиної білоруської лауреатки Нобелівської премії Світлани Алексієвич та одного із підписантів “Біловезьких угод” Станіслава Шушкевича.

Про це повідомляє Єврорадіо у своєму телеграм-каналі.

Світлана Алексієвич. Джерело: rus.az24saat.org
Також зазначається, що основний суперник невизнаного президента Білорусі Олександра Лукашенка на виборах 1994 року, перший прем’єр-міністр Білорусі В’ячеслав Кебіч згадується у підручнику лише в контексті того, що він “контролював засоби масової інформації та державний апарат“, але все ж програв Лукашенку.

Загалом, вся частина про сучасність за своїм змістом подібна до випусків “Панорами”: усі люблять главу країни, ми успішно розвиваємось, і ніколи не було проблем“, – йдеться у повідомленні.

Авторами підручника значаться: Касович, Барабаш, Корзюк, Йоцюс, Матяш, Солов’янов.

Нагадаємо, у серпні поточного року у Білорусі зі шкільної програми прибрали твори Світлани Алексієвич, яка критикувала самопроголошеного президента країни Олександра Лукашенка. Раніше твори письменниці входили у перелік літератури, рекомендованої учням 11 класів, проте тепер, за інформацією вчителів, їх прибрали. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter