Три тисячі оновлених “пакунків малюка” доставили до громад

Дата: 05 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Уряд скерував щонайменше 3 тисячі оновлених “пакунків малюка” до громад. 

Про це розповіли у Мінсоцполітики. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Тернопільська комунальна міська лікарня №2

“Пакунок малюка” українські родини почали отримувати з 2018 року, і за цей час його наповнення змінювали, консультуючись з отримувачами допомоги.

Отримати допомогу можуть: 

  • біологічні батьки новонародженої дитини;
  • усиновлювачі;
  • опікуни;
  • названі батьки;
  • батьки-вихователі;
  • патронатні вихователі.

Нині окрім підгузків, ковдри, одягу, рушників та іграшок у пакунок додали, наприклад, багаторазові вологостійкі пелюшки та теплі речі. Також збільшили розмір пледа-ковдри, зменшили кількість одягу малого розміру, з якого малята швидко виростають, і додали книжку “Від народження до року”, яку розробили й надрукували в ЮНІСЕФ. 

Отримати пакунок можна в пологовому будинку після народження дитини. Якщо в цей момент він там відсутній, то протягом 30 календарних днів із дня народження дитини можна подати заяву на його отримання. Зробити це можна в органах соцзахисту або в центрі надання адміністративних послуг за місцем проживання чи перебування.

Нагадаємо, що російська агресія спровокувала найбільшу з часів Другої світової війни міграцію українців. Розрахунки експертів кажуть, що через війну населення України може скоротитися на 5 мільйонів до 2030 року, а до кінця століття – до 22 мільйонів. 

Народжуваність уже впала на рекордні 28%. Нардепи, щоб зарадити цьому, пропонують збільшити допомогу у зв’язку з народженням дитини майже вдесятеро. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter