Суддя у Лисичанську “ухвалювала” рішення та справно отримувала зарплату, знаходячись не на роботі

Дата: 04 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

На махінаціях із судовими рішеннями викрили суддю та працівників Лисичанського міського суду на Луганщині. 

Про це повідомляє ДБР.

Як з’ясували слідчі, суддя, знаходячись не на робочому місті, нібито ухвалювала рішення від свого імені, а відповідні “ухвали” потім офіційно вносили до автоматизованої системи документообігу. При цьому судді, яка працювала у такий спосіб, справно нараховували та виплачували заробітну плату. 

3 листопада у кабінеті підозрюваної та інших приміщеннях суду провели обшуки та вилучили судові справи, табель обліку робочого часу, мобільні телефони та комп’ютерну техніку. Всі ці речі відправлять для подальшої експертизи. 

Провадження ДБР розпочало за статтями “Незаконне втручання в роботу автоматизованих систем в органах та установах системи правосуддя, вчинені за попередньою змовою групою осіб”, “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб” та “Службове підроблення”.

Вони передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, що активісти запустили платформу з досьє на понад 5 тисяч українських суддів. Завдяки цьому кожен охочий може перевірити на доброчесність будь-якого з них та дізнатися про те, чи відповідають статки судді доходам та чи не ухвалював він сумнівних рішень, зокрема щодо активістів Євромайдану. 

Європарламент назвав судову владу однією з найменш надійних установ в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter