Суд заочно відправив під варту Ігоря Гладковського, який називав брехнею розслідування медіа щодо його оборудок

Дата: 20 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Вищий антикорупційний суд заочно заарештував сина колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря, якому закидають розкрадання 13 мільйонів гривень.

Про це розповіли в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі. 

Скриншот пародійного сюжету, який створив Ігор Гладковський у відповідь на розслідування журналістів щодо його оборудок

Ще 2019 року антикорупційні журналісти випустили велике розслідування, присвячене розкраданням в оборонній сфері. Зокрема, там ішлося про те, що Гладковський-молодший разом з партнерами постачав оборонним підприємствам контрабандні російські деталі та деталі з українських військових частин за завищеними цінами.

Обурений появою сюжету Гладковський зняв пародію на розслідування, називав викриття неправдою та намагався в суді довести це. Спочатку суд підтримав посадовця, а ведучого проєкту “Наші гроші” Дениса Бігуса навіть вніс до своєї бази сайт “Миротворець”, який пов’язували з тодішнім заступником міністра внутрішніх справ МВС Антоном Геращенком.

Втім, у підсумку Гладковський програв журналістам.  

У повідомленні САП щодо обрання запобіжного заходу не називають його імені, зазначаючи лише, що він “близький родич колишнього першого заступника секретаря РНБО”.

Після затримання Гладковського та доставлення до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя має ухвалити рішення щодо поміщення його під арешт. 

Нагадаємо, що САП оскаржуватиме чергове закриття справи “Роттердам+”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter