САП оскаржуватиме чергове закриття справи “Роттердам+”

Дата: 09 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржуватиме рішення Вищого антикорупційного суду, що закрив так звану справу  “Роттердам+” у зв’язку із закінченням строків досудового розслідування. 

Про це розповіли в САП. 

Ілюстраційне зображення. Фото: texty.org.ua

Справу розслідують із 2017 року, і за цей час провадження закривали кілька разів попри обурення громадськості. Востаннє розслідування за рішенням ВАКС поновлювали у 2020-му. 

Методику визначення вартості вугілля в Україні застосовували з травня 2016-го до червня 2019-го, і за цей час, як вважають слідчі, споживачам електроенергії завдали збитків у 19,357 мільярда гривень. У провадженні йшлося про шість обвинувачених, причетних, на думку слідства, до запровадження формули.

Прокурори САП не погоджуються із закриттям справи та додають, що рішення ВАКС ухвалив з окремою думкою одного із суддів колегії. 

Нагадаємо, що до початку повномасштабного вторгнення Росії понад половину українців називали корупцію однією з найголовніших проблем країни. Вже цього року українці соціологам назвали корупцію найбільшим побоюванням у процесі відновлення країни після війни. У ЄС вважають, що корупція руйнівно впливає на права людини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter