Суд виправдав 6 із 13 затриманих на мітингу до дня пам’яті Маркелова та Бабурової

Дата: 22 Лютого 2021
A+ A- Підписатися
Подільський районний суд Києва виправдав шістьох активістів, затриманих поліцією під час мітингу проти безкарності за ультраправе насильство 19 січня цього року, і закрив адміністративні провадження щодо них.
 
Про це повідомляє кореспондентка видання ZMINA.
 
Розгін акції на Контрактовій площі. Фото: Анастасія Москвичова

Засідання відбувалося 22 лютого в закритому режимі: без присутності преси та вільних слухачів. Затриманих на засідання викликали по черзі, а інші, хто прийшов на засідання, чекали в коридорі суду. За словами активістів, суд дійшов висновку про відсутність складу адміністративного правопорушення в їхніх діях.

 
Ліворуч один із затриманих активістів Тарас Білоус. Фото: Анастасія Москвичова

Нагадаємо, що 19 січня поліція перешкодила в Києві проведенню акції проти ультраправого насильства. Учасники пікету не встигли дістати і розгорнути плакати, як поліцейські почали їх затримувати і доправляти до відділку. Учасники мітингу свідчили, що правоохоронці застосували силу: активістів, які сперечалися з поліцейськими, били по голові. На вимогу пояснити свої дії силовики посилались на постанову про карантин, яка нібито забороняє мирні зібрання. 

Водночас, згідно з заявою правозахисників, поліція не мала жодних підстав для розгону.

Цього ж дня в столиці мала відбутись інша акція проти ультраправого насильства, однак їй також завадили. Поліція не пустила учасників на місце проведення. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter