Суд виправдав дніпрянку Марину Полях, яка, захищаючись, вбила свого кривдника

Дата: 09 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Амур-Нижньодніпровський суд міста Дніпра 9 вересня 2024 року виправдав дніпрянку Марину Полях, яка, захищаючись, убила свого співмешканця. Інтереси обвинувачуваної в суді представляла адвокатка, координаторка юридичного відділу ГО “МАРТІН-клуб” Юлія Сегеда.

Про це повідомили в МАРТІН-клубі.

Марина Полях і Юлія Сегеда. Джерело: фейсбук-сторінка ГО “МАРТІН-клуб”

Судова справа тривала близько трьох років. Жінку, яка захищала життя матері, доньки та своє, судили за навмисне вбивство кривдника. Згодом кваліфікацію статті змінили на “Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони”.

Сама підсудна вважала себе невинуватою. Тривалий час жінка потерпала від домашнього насильства. Коли вона намагалася припинити аб’юзивні стосунки й не впускати чоловіка до свого житла, він бив вікна, підпалював будинок, погрожував убити її доньку, всіляко залякував Марину. Загалом отримав за це понад 18 адмінпротоколів, проте поліція жодного разу не доставила його до суду і не притягнула до відповідальності.

Марина Полях 38 разів зверталася до місцевої поліції перед тим, як сталася трагедія.

Батько загиблого підтримував обвинувачення, висунуте від початку. Тому захищати Марину довелося за двома статтями – “Умисне вбивство” та “Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони”.

Ба більше, під час одного із судових засідань чоловік зажадав, щоб Марина компенсувала моральну шкоду родині хлопця, вбитого його сином багато років тому.

Від самого початку судового процесу позиція адвокатки Юлії Сегеди була незмінною: її підзахисна невинна та має бути виправдана.

Урешті-решт суд виправдав Марину Полях за обома статтями.

Детальніше про історію дніпрянки читайте в матеріалі ZMINA

Роки домашнього насильства і бездіяльності поліції. Історія дніпрянки, яка, захищаючись, убила кривдника

Раніше ZMINA повідомляла про те, що дніпрянка Марина Полях, яку судять за вбивство аб’юзера, подала скаргу до Європейського суду з прав людини на бездіяльність поліції та невиконання обов’язку державою Україна.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter