Від жінки, яка захищаючись, убила кривдника, в суді вимагають виплати компенсації за його давній злочин

Дата: 12 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

У Дніпрі під час чергового судового засідання щодо вбивства домашнього кривдника батько загиблого зажадав, щоб обвинувачувана в його смерті 33-річна Марина Полях компенсувала моральну шкоду родині хлопця, вбитого його сином багато років тому: свого часу той отримав за цей злочин тривалий строк ув’язнення.

Про це 12 серпня на своїй сторінці в фейсбуку повідомила адвокатка Полях Юлія Сегеда.

Адвокатка Юлія Сегеда та її підзахисна Марина Полях. Джерело: фейсбук-сторінка Юлії Сегеди

Потерпілий у справі – батько вбитого – подав позов до Полях про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, уточнила вона.

“Він пише, що є спадкоємцем, і отримає у спадок не тільки майно сина, але ще його борги. І хоче, щоб Марина розрахувалася з боргами його сина”, – розповіла адвокатка.

Вона пояснила, що загиблий співмешканець її підзахисної 2005 року був засуджений за умисне вбивство. В тій справі мати вбитого хлопця отримала судове рішення про стягнення збитків, які досі не відшкодовані. Зараз батько загиблого домашнього тирана хоче, щоб Полях відшкодувала всю суму.

Сегеда назвала цю вимогу абсурдною.

Юристка також прокоментувала перебіг судового розгляду, назвавши справу своєї підопічної дуже складною та резонансною.

Рішення суду, на її думку, може вплинути не тільки на долю Полях, а й багатьох інших жертв домашнього насильства.

“Це справа про самооборону. Смерть від домашнього насильства – це найпоширеніша причина насильницької смерті жінок у світі, згідно зі звітами міжнародних організацій і статистикою… У такій ситуації, як Марина, насправді дуже багато жінок”, – сказала вона.

На її думку, справа Полях – про самооборону.

“Про те, чи може жінка захищатися від домашнього насильника, не боячись звинувачення в умисному вбивстві, чи у неї є тільки право померти”, – впевнена Сегеда.

Наступне засідання у справі Полях відбудеться 20 серпня об 11.00.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Дніпрі біля обласної прокуратури відбулася акція на підтримку Полях, яка, захищаючись, убила домашнього тирана, що знущався з неї два роки. Попри те, що захист не бачить складу злочину у діях жінки та розцінює випадок щонайбільше як самозахист, прокуратура продовжує кваліфікувати його як умисне вбивство за статтею 115 ККУ. Санкція статті – ув’язнення строком від 7 до 15 років.

Сама Марина до того як взятися за ніж, 22 рази зверталася до поліції із заявами про насильство з боку співмешканця. Проте реального захисту з боку держави жінка так і не дочекалася.

Детальніше історію Марини Полях читайте в матеріалі: “Роки домашнього насильства і бездіяльності поліції. Історія дніпрянки, яка, захищаючись, убила кривдника”

Фото обкладинки: dnepr.info

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter