У Дніпрі жінка, яку судять за вбивство кривдника, подала скаргу до ЄСПЛ на бездіяльність поліції та невиконання обов’язку державою

Дата: 17 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Дніпрянка Марина Полях, яку судять за вбивство аб’юзера, подала скаргу до Європейського суду з прав людини на бездіяльність поліції та невиконання обов’язку державою Україна.

Про це повідомила її адвокатка, дніпровська правозахисниця Юлія Сегеда.

Юлія Сегеда (ліворуч) і Марина Полях

Юристка нагадала, що її підзахисну прокуратура обвинувачує у навмисному вбивстві співмешканця. 

Коли Марина намагалася припинити аб’юзивні стосунки й не впускати чоловіка до свого житла, він бив вікна, підпалював будинок, погрожував вбити доньку Марини, всіляко залякував жінку. Загалом отримав за це понад 18 адмінпротоколів, проте поліція жодного разу не доставила його до суду і не притягнула до відповідальності.

Під час одного з нападів Марина вбила свого кривдника. Її звинуватили у навмисному вбивстві, адвокатка доводить, що там не було навіть перевищення самооборони.

Слідство у справі триває понад два роки, вже відбулося понад 50 судових засідань.

“Я не знаю яким буде вирок, але будь-який обвинувальний вирок ми оскаржуватимемо. Ми підемо до Європейського суду з прав людини, бо це справа не про Марину, це справа про право жінки вижити”, – написала Сегеда.

Скарга про бездіяльність поліції та невиконання обов’язку державою Україна вже знаходиться в ЄСПЛ, уточнила вона і нагадала, що до того як взятися за ніж, її підзахисна 22 рази зверталася до поліції із заявами про насильство з боку співмешканця. Проте реального захисту з боку держави жінка так і не дочекалася.

Сегеда розповіла, що суд закінчив досліджувати докази у справі Марини Полях. Невдовзі мають початися судові дебати, де прокурор озвучить, яке покарання просить для обвинувачуваної.

Детальніше історію Марини Полях читайте в матеріалі ZMINA

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter