Суд над білоруським журналістом, якого звинувачують в образі президента, перенесли через його госпіталізацію

Дата: 24 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Білоруському журналісту Сергію Гордієвичу мали оголосити вирок у кримінальній справі за наклеп, образу співробітників міліції та президента Білорусі, але днем рініше чоловіка госпіталізували.

Про це повідомляє видання “Перший регіон”.

Сергій Гордієвич. Джерело: 1reg.by

Сергій Гордієвич приїхав до суду вже з речами, він був готовий до оголошення вироку. Але наступного дня журналісту стало погано, він втратив свідомість і медики забрали його до районної лікарні міста Драгічин.

Замість нього на засідання поїхали адвокати. Суд переніс слухання справи до одужання Гордієвича.

Журналіста звинувачують за трьома кримінальними статтями: наклеп, образа співробітників міліції й президента. Він не визнає провину. Прокурор вимагає для журналіста півтора року позбавлення волі.

Раніше ZMINA повідомляла про нову хвилю репресій проти білоруських правозахисників: обшуки й затримання відбулися в десятках організацій. 

За даними Білоруської асоціації журналістів (БАЖ), за останні кілька тижнів в офісах і помешканнях представників ЗМІ в країні проведено понад 60 обшуків.

Режим самопроголошеного президента країни Олександра Лукашенка звинувачує правозахисників, які документували порушення силовиків під час придушення мирних протестів 2020–2021 років та допомагали жертвам репресій, в організації масових заворушень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter