Суд Іспанії призупинив дію постанови про тимчасове блокування телеграму в країні

Дата: 25 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Верховний суд Іспанії призупинив дію власної постанови про тимчасове блокування телеграму в країні до моменту отримання звіту поліції про вплив тимчасової заборони на користувачів.

Про це пише Reuters.

Джерело: Reuters

Заблокувати роботу месенджера мали 25 березня, однак це рішення викликало критику з боку користувачів і громадських організацій. Тож суд подав запит до поліції, щоб та дослідила вплив рішення на користувачів. 

Нагадаємо, що напередодні Верховний суд Іспанії ухвалив рішення щодо призупинення роботи месенджера “Телеграм” у країні. До цього чотири місцеві медіакомпанії поскаржилися на те, що на платформі користувачі можуть завантажувати контент без дозволу авторів.

Як зазначається, чотири медіакомпанії – EGEDA, Mediaset España, A3 Media та Movistar Plus – поскаржилися на те, що на платформі користувачі можуть поширювати піратський контент.

За даними антимонопольного відомства CNMC, телеграм є четвертим за популярністю сервісом обміну повідомленнями в Іспанії, ним користуються майже 19% мешканців країни.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Головному управлінні розвідки Міноборони (ГУР) визнали, що телеграм містить у собі низку загроз для безпеки України, тож треба шукати варіанти розв’язання проблеми.

Більше про небезпеки, які може містити телеграм для українців та України, читайте в матеріалі ZMINA

Телеграм: чому пересічним українцям варто обмежити споживання,
а владі — збільшити присутність

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter