У ГУР визнали, що телеграм містить низку загроз для безпеки України

Дата: 15 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

В Головному управлінні розвідки Міноборони (ГУР) визнали, що телеграм містить у собі низку загроз для безпеки України, тож треба шукати варіанти розв’язання проблеми.

Про це сказав представник ГУР України Андрій Юсов на заході в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

Фото з відкритих джерел

Загрози, які телеграм несе для суспільства, реальні, наголосив він. Йдеться не про окремих користувачів чи окремі медіа, що представлені на цій платформі, питання виникають до самої платформи.

“Вона містить в собі цілу низку загроз для інформаційної, і не тільки інформаційної, безпеки нашої країни. Так, на це питання треба давати відповідь, і я думаю, що це обов’язково відбудеться”, – уточнив розвідник.

За словами Юсова, простих рішень у цій ситуації немає. Тому Україна зараз вибудовує комунікацію з адміністраціями усіх платформ, зокрема з телеграмом, щоб працювати за прозорими правилами: згідно з українським законодавством і відповідно до міжнародних стандартів.

“З кимось це виходить краще вирішувати, з кимось складніше. З телеграмом виходить найважче. Це постійна робота, багаторівнева: як на території самої платформи шляхом створення контенту, який би руйнував міфи, роз’яснював і покривав цільову аудиторію, так і з погляду унормування діяльності цих майданчиків. Усі ці заходи вживаються, але роботи ще справді багато”, – сказав представник ГУР.

Водночас очільниця Нацради України з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк в інтерв’ю каналу “Ми – Україна” висловила думку, що штрафи та взяття під державний контроль діяльності телеграму та інших компаній, які надають цифрові послуги, – це “питання часу”.

Вона розповіла про кілька спроб взаємодії з власниками телеграму: відправили кілька електронних листів на адреси, знайдені в мережі з проханням вступити з в якусь комунікацію, зокрема, щоби вони видалили певний токсичний контент, на який скаржилися користувачі. Але відповідей не отримали.

Більше про небезпеки, які може містити телеграм для українців та України, читайте в матеріалі ZMINA

Телеграм: чому пересічним українцям варто обмежити споживання, а владі — збільшити присутність

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter