Верховний суд Іспанії тимчасово заблокував телеграм через поширення піратського контенту

Дата: 23 Березня 2024
A+ A- Підписатися
Верховний суд Іспанії ухвалив рішення щодо призупинення роботи месенджера телеграм у країні. До цього чотири місцеві медіакомпанії поскаржилися на те, що на платформі користувачі можуть завантажувати контент без дозволу авторів.
 
Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерело в суді.
 
Джерело: techcrunch.com
Як зазначається, чотири медіакомпанії: EGEDA, Mediaset España, A3 Media та Movistar Plus поскаржилися на те, що на платформі користувачі можуть поширювати піратський контент.

У позові медіакомпанії стверджують, що телеграм поширює контент, захищений авторськими правами. Месенджер не надав на запит суду інформації, тому суд ухвалив рішення тимчасово заблокувати його для проведення додаткового розслідування.

За інформацією видання, доступ до послуг телеграму в Іспанії призупинять з 25 березня.

За даними антимонопольного відомства CNMC, телеграм є четвертим за популярністю сервісом обміну повідомленнями в Іспанії, ним користуються майже 19% мешканців країни.

Компанія заявляє, що у 2023 році вона мала понад 700 мільйонів щомісячних активних користувачів по всьому світу.

Нагадаємо, у серпні минулого року в Іраку заблокували телеграм через занепокоєння національною безпекою та для того, щоб зберегти цілісність особистих даних користувачів, які месенджер “неправильно обробляє”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter