Студенти Гарварду подали позов щодо адміністрації університету, бо той став “бастіоном антиєврейської ненависті”

Дата: 13 Січня 2024
A+ A- Підписатися

У США щодо Гарвардського університету подали позов до суду, в якому адміністрацію звинувачують у порушенні громадянських прав єврейських студентів.

Про це розповідає The Guardian. 

Фото: Harvard University

Позивачі, серед яких члени організації “Студенти проти антисемітизму” стверджують, що університет терпів переслідування, напади та залякування єврейських студентів. Після масових убивств та зґвалтувань терористами ХАМАС цивільних в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року, університетські містечка США сколихнула хвиля протестів. 

У Гарварді група пропалестинських студентів зайняли будівлю кампусу на 24 години, а також вигукували антисемітські гасла. Також група з понад трьох десятків студентських груп опублікувала відкритий лист у ніч нападу ХАМАС, в якому звинуватили Ізраїль у нападі ХАМАС на країну.

Адвокати, які представляють інтереси єврейських студентів у суді, кажуть, що позов був необхідним, адже адміністрація університету не може “добровільно вирішити свою глибоко вкорінену проблему антисемітизму”. 

Представник університету відмовились коментувати незавершені судові процеси, втім відомо, що близько десятка студентів потенційно можуть притягнути до дисциплінарної відповідальності за порушення правил протесту, пов’язаних з пропалестинською діяльністю. 

Напад ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня загострив у студентських містечках США дискусію про свободу слова. Торік в грудні керівництво Гарварду, Пенсільванського та Массачусетського університетів на слуханнях у Конгресі щодо антисемітизму в кампусах відмовилися однозначно сказати, що такі виступи в них заборонені.

Нагадаємо, що президентка Гарварду пішла у відставку після того, як її звинуватили в антисемітизмі й плагіаті.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter