Влада Ізраїлю каже, що зґвалтування жінок були частиною тактики нападу терористів ХАМАСу 7 жовтня

Дата: 07 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Ізраїльська влада та журналісти, які працюють у країні, представили свідчення щодо масових зґвалтувань жінок терористами ХАМАСу, що може бути частиною тактики їхнього нападу 7 жовтня. 

Про це розповідає The Time of Israel. 

Одна зі свідків розповідає, що бачила на фестивалі поблизу кордону, який став одним з перших об’єктів нападу терористів. Скриншот відео

Більшість жінок після наруги вбивали, тож свідчень від постраждалих “з перших рук”, як наголошують ізраїльські посадовці, отримати неможливо. Також спеціальні набори для фіксації сексуального насильства, що потрібно використовувати в перші 48 годин після нападу, не могли застосувати, адже до місць вчинення злочинів не було фізичного доступу. 

Одну зі свідків, яка розповіла про те, що бачила, поліція показала на записі. Жінка була на фестивалі Supernova, що проходив біля кордону, а тому став одним з перших об’єктів нападу. За її словами, терористи оточили дівчину, ґвалтували по черзі, після чого один з бойовиків відрізав їй груди, поки вона ще була жива. 

“Вони грали з нею”,каже жінка. 

Зґвалтовану жінку після тортур вбили пострілом у голову. 

Чимало фактів зґвалтувань жінок різного віку вдалось отримати, коли вивчали тіла вбитих. Так, у жінок були зламані тазові кістки, а також вони мали численні синці та розриви, що свідчать про насильство. Волонтери, які допомагають владі фіксувати наслідки атаки ХАМАСу, повідомляли й про випадки, коли знаходили прив’язаних до ліжок вбитих жінок. 

Ізраїльські солдати прибирають трупи в кібуці Кфар-Аза, поблизу кордону з Газою. Фото: Chaim Goldberg/Flash90

Генеральний інспектор поліції Ізраїлю Яаков Шабтай, коментуючи новини про зґвалтування, заявив, що після атаки 7 жовтня майже два десятки молодих чоловіків та жінок госпіталізували до психіатричних лікарень, бо вони втратили можливість нормально функціонувати. 

Влада Ізраїлю обурена мовчанням міжнародних організацій щодо зґвалтувань. Посол Ізраїлю в ООН Гілад Ердан вже заявив, що зґвалтування та сексуальне насильство є частиною тактики ХАМАСу. 

“На жаль, мовчання міжнародних організацій, які нібито є захисниками жінок, оглушає”, – додав він. 

Свідчення щодо зґвалтувань отримують й від бранців бойовиків, яких вдається звільнити. 

Нагадаємо, що в ООН раніше казали, що сексуальне насильство, до якого вдаються російські військові в Україні, є частиною “воєнної стратегії” Росії. 

Більшість відомих спеціальній Комісії ООН жертв сексуального насильства російських військових – це жінки, які були самі вдома

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter