Строк придатності вакцини, яку привезли до України, спливає наприкінці червня

Дата: 12 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Відповідно до документів про постачання до України індійської вакцини, термін її придатності закінчується 23 червня 2021 року.

Про це повідомляє ZN.

Вантажний літак з вакциною Oxford/AstraZeneca (CoviShield) приземлився в Україні. Фото: фейсбук-сторінка Максима Степанова

Міністерство охорони здоров’я зареєструвало в Україні для екстреного медичного застосування вакцину проти коронавірусу Oxford/AstraZeneca 23 лютого. Наступного дня перше щеплення отримав лікар-реаніматолог із Черкас, а станом на 12 березня першу дозу вакцини ввели більш ніж 38 тисячам людей. 

Зважаючи, що Україна отримала 500 тисяч доз вакцини, швидкість вакцинації має зрости принаймні вдвічі, щоб усю партію вдалося використати вчасно. За розрахунками видання, до 23 червня, якщо темпи вакцинації не зміняться, Україна встигне використати лише половину завезених препаратів.

Документи про постачання до України індійської вакцини, які опинились у розпорядженні журналістів ZN

Нагадаємо, що половина українців, як показують соціологічні дослідження, не збирається вакцинуватися. Більшість громадян також вважає, що влада каже неправду про кількість хворих на ковід.

Вакцинація в Україні проходитиме в п’ять етапів та розпочалася зі щеплення медиків. Наразі майже 60 тисяч з них повідомили, що готові зробити щеплення, однак є й такі, які відмовляються від вакцини. Так, в одній з лікарень у Чернівецькій області ввести препарат погодилися лише п’ять медпрацівників з 80. У Києві в реанімаційному відділенні Олександрівської клінічної лікарні щеплення зробили двоє з 24 працівників, а саме завідувач відділення та медсестра. 
 
Однак медичні працівники, які відмовилися робити щеплення вакциною Сovisheld, матимуть можливість повторно записатися на безкоштовну вакцинацію іншим препаратом.
 
Фотографія обкладинки: AFP
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter